Много често сте чували твърдението, че гел лакът има опасен състав. Отчасти

...
Много често сте чували твърдението, че гел лакът има опасен състав. Отчасти
Коментари Харесай

Крие ли гел лакът рискове за здравето?

Много постоянно сте чували изказванието, че гел лакът има рисков състав. Отчасти това е правилно. Много безотговорни производители прибавят токсичното трио от дибутил фталат (DBP), толуен и формалдехид към техните формулировки. Те се всмукват през нокътната плоча, удължените или подрязани кожички и страничните ръбове на пръстите. Тези субстанции са токсични и отровни, тъй че продължителният контакт с тях може да аргументи съществени здравословни проблеми: нарушавания на репродуктивната система, бъбречна непълнота, увреждане на жлъчните пътища, тежки алергии.

За благополучие, известните производители от дълго време са изоставили такива добавки и са намерили заслужен сурогат за тях. Използвайки ги, можете да забравите за опасността за здравето. Въпреки това обществеността не се успокоява, все по-често се чуват недоволства, че други неестествени съставни елементи на лаковете се всмукват през нокътната плоча и вредят на тялото. Този мит няма съображение и се развенчава от един елементарен факт: ноктите са мъртва тъкан, през която нищо не може да се всмуква. Ако мъртвите кафези на ноктите можеха да всмукват субстанции, които ги покриват, боядисването на косата - същите мъртви кафези - би било смъртоносно.

Въпреки това неправилното им използване или премахване може да бъде травматично. Също по този начин девойките, които са си създали професионален маникюр постоянно се пробват да го отстранен в домашни условия, защото до края на експлоатационния живот на покритието може леко да се отдалечи от нокътя. Въпреки това, в случай че части от напукания гел лак бъдат откъснати, частици от повърхността на нокътя също ще бъдат отстранени дружно с гела, като по този метод в допълнение ще го отслабят. Съответно за унищожаване на маникюр би трябвало да се свържете с вашия маникюрист.

Противниците на гел лаковете, които избират да боядисват ноктите си с типичен временен състав, в последна сметка се оправят по-зле с ноктите си. Действайки върху нокътната плоча с ацетон или специфична течност на всеки 2-3 дни, те непрекъснато оказват въздействие, изтощавайки и изсушавайки ги. Гел лаковете не могат да изсъхнат естествено, с цел да станат твърди е належащо да се предизвика процесът на полимеризация. Това не може да стане без специфични лампи.

Повечето от негативите отиват към UV лампите за изсушаване на лака. Твърди се, че сушенето им предизвиква рак на кожата, меланом и обезцветяване на кожата, появяването на възрастови петна и доста други кожни проблеми. Такива въздействия обаче са вероятни, само че теоретично, не и на практика. Кожата може да се скапе единствено при непрестанно и дълготрайно излагане на ултравиолетова радиация, а ръцете са в лампата най-вече 2-3 минути, последвани от дълга отмора. В резултат на това такова влияние не е по-вредно от блясъка на лампите, конфигурирани във вашия дом.

Ако UV радиацията е толкоз страшна за вас или вашия клиент, използвайте LED лампа. Сушенето в него лишава 10-30 секунди, не може да има нездравословно лъчение, което значи, че даже хипохондриците нямат мотив за терзание. Освен това на изключително паникьосани или чувствителни клиенти може да се предложи слънцезащитен крем с висок SPF или даже специфични ръкавици за маникюр, написа " Актуално ".
 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР